- راه های ارتباطی :
همین الان تماس بگیر
مسیریابی کن
اینستاگرام
تلگرام
وبسایت
دکتر پیروزه مهدوی
متخصص رادیولوژی دهان , فک و صورت
رادیوگرافی های خارج دهانی و داخل دهانی و CBCT
شماره نظام پزشکی :۱۲۵۲۷۰
[divider]
گالری تصاویر
رادیولوژیهان و فک و صورت
رادیولوژی فک و صورت دهان (OMR) یک تخصص دندانپزشکی است که با استفاده از اشعه ایکس (تصویربرداری رادیوگرافی) برای تشخیص و درمان بیماریها یا اختلالات دهان، دندانها، صورت و فک (ناحیه فک و صورت) سروکار دارد.
OMR ترکیبی از اشعه ایکس با فیلم استاندارد و اشعه ایکس دیجیتال و پانورامیک (رادیوگرافیها نمای پانوراما از قوسهای دندانی بالا و پایین و مفصل گیجگاهی فکی را ارائه میدهد) استفاده میکند. OMR شامل استفاده از اشعه و مواد رادیواکتیو برای تشخیص بیماریهای دهان و فک است.
انواع رادیوگرافی دهان و فک و صورت
رادیولوژی فک و صورت از فناوری پیشرفته تصویربرداری مانند تصویربرداری دیجیتال، توموگرافی ساده، کامپیوتری (CT)، سی تی اسکن، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و سونوگرافی استفاده میکند.
۱- تصویربرداری دیجیتال
این نوع از تصویربرداری، سریعتر و آسانتر از تصویربرداری با اشعه ایکس معمولی است. از مزایای تصویربرداری دیجیتال میتوان به تصویربرداری از دندان با سنسورهای دیجیتالی اشعه ایکس، تصاویر دیجیتالی با وضوح بالا و سه بعدی که با ۹۰ درصد ضرر کمتر نسبت به رادیوگرافی فیلم معمولی انجام میدهد. تصاویر دیجیتال را میتوان برای جزئیات تشخیصی و دقت بهتر بزرگ کرد.
۲- توموگرافی ساده
فیلم ساده (رادیوگرافی سنتی داخل دهانی یا پانورامیک) که تصاویر دو بعدی را ارائه میدهد.
۳- توموگرافی کامپیوتری CT
توموگرافی کامپیوتری (CT) که تصاویر سه بعدی ارائه میدهند. از نوع کامپیوتری برای تشخیص و درمان بیماریهایی مانند دندانهای نهفته، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) و تعیین اینکه آیا ساختار استخوانی کافی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد یا خیر استفاده میشود. همچنین محل دقیق کاشت ایمپلنت را میتوان با این مدل تصویربرداری تعیین کرد.
۴- سی تی اسکن
سی تی اسکن به عنوان اسکن توموگرافی محوری کامپیوتری (CAT) شناخته میشود. روشی تشخیصی با استفاده از تجهیزات ویژه اشعه ایکس برای به دست آوردن تصاویر مقطعی از استخوانها و بافت نرم، از جمله اندامها، عضلات و تومورهاست. کامپیوتر سی تی این اجزا را به صورت تصاویر سه بعدی دقیق با حداقل اعوجاج نمایش میدهد. سی تی اسکن اطلاعات تصویری را ارائه میدهد که با رادیوگرافی داخل دهانی یا پانورامیک قابل دستیابی نیست. سی تی اسکن همچنین برای بررسی و تشخیص قسمتهایی که نیاز به درمان ریشه دارند بسیار موثر است. سی تی اسکن به تشخیص و جراحی (یا سایر روشهای درمانی مانند پرتودرمانی) سرطانهای دهان کمک میکند.
۵- تصویربرداری مغناطیسی (MRI)
برای ارزیابی و درمان TMJ، تروما، بیماری یا شرایط غیر طبیعی مانند سرطان دهان از MRI استفاده میکنند. MRI یک تکنیک رادیولوژی است که از مغناطیس، امواج رادیویی و یک کامپیوتر برای تولید تصاویر بسیار دقیق از ساختارهای بدن کمک گرفته میشود.
خانم رحمدل, [۱۱/۲۱/۲۰۲۴ ۱۰:۵۰ AM]
۶- اولتراسوند یا سونوگرافی
تصویربرداری اولتراسوند، به عنوان اسکن اولتراسوند یا سونوگرافی شناخته میشود. این دستگاه تصاویری از داخل بدن انسان با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا به دست میآورد. پژواک امواج صوتی به صورت تصاویر بصری و بلادرنگ ضبط و نمایش داده میشود. هیچ تشعشع یونیزه کننده ای در تصویربرداری اولتراسوند دخیل نیست. سونوگرافی در تشخیص ناهنجاریهای بافت نرم دهان هم مورد استفاده قرار میگیرد. هیچ عوارض جانبی شناخته شده ای در ارتباط با سونوگرافی وجود ندارد.