- راه های ارتباطی :
همین الان تماس بگیر
مسیریابی کن
اینستاگرام
تلگرام
وبسایت
کاردرمانگر جهانشاه چراغی
کلینیک توانبخشی جسمی حرکتی بهار
✔کاردرمانی
✔گفتار درمانی
✔حرکات اصلاحی
✔روانشناسی
✔ارتوپدی فنی
کاردرمانگر : جهانشاه چراغی
پذیرش :همه روزه به جز جمعه ها
توضیحات بیشتر
[divider]
گالری تصاویر
کاردرمانگر جهانشاه چراغی در کرمانشاه
✔ارائه خدمات کاردرمانی جسمی و حرکتی✔مجهز به تجهیزات نوین توانبخشی و کاردرمانی
✔کاردرمانی تخصصی در حیطه های
تاخیر حرکتی کودکان
سندروم دون کودکان
Cp کودکان
سکته ی مغزی بزرگسالان
گیلن باره
ضایعه ی نخاعی
و سایر مشکلات جسمی و حرکتی
توضیحاتی مربوط به فیلم ها ?توضیحات مربوط به فیلم ۱سلام همراهان همیشگی کلینیک بهار
راجع به این کوچولوی خوش اخلاق بگم براتون
زمانی که به ما مراجعه کردن ۱۰ ماه داشت و از مراحل رشدی فقط غلت زدن و داشت.
ابتدای فیلم زمان مراجعه و ارزیابی توسط آقای چراغی هست
بعد از ۶ ماه کاردرمانی خداروشکر تمام مراحل رشدی و به بهترین شکل ممکن کسب کرد.
از سینه خیز و بعد چهاردست و پا و در نهایت راه رفتن.
کاردرمانگر جهانشاه چراغی در کرمانشاه
**یه نکته ی مهم بگم به خانواده های عزیز ، زمان مراجعه خیلی مهم هستش ، هر چقدر سن کودک کمتر باشه روند درمان بهتر طی میشه پس لطفا نسبت به مراحل رشدی کودکتون و مراجعه به متخصص حساس باشید
توضیحات مربوط به فیلم ۲
سکتهی مغزی☹️
اول از این مراجع عزیزمون بگم که توی فیلم هم میبینید متاسفانه بعد از سکته دچار فلج یک طرف بدن میشن، اوایل قادر به راه رفتن بدون کمک نبودن
اما ما تونستیم بعد از چند ماه کاردرمانی ایشون و به جایی برسونیم که بدون عصا و حمایت راه برن?
سکته مغزی سبب قطع ارتباطات حیاتی بین مغز و عضلات می شود و می تواند سبب از دست رفتن بخشی از توانایی های حرکتی در فرد شود.
مهمترین مشکلاتی ام که به وجود میاره :
فلج نیمه بدن، اختلال در راه رفتن و اختلال تکلم هست.
اینجاست که نقش توانبخشی خیلی پررنگتر میشه??
این بیماری یک اورژانس پزشکی است و درمان سریع آن ضروری است. اقدامات اولیه می تواند آسیب مغزی و سایر عوارض را کاهش دهد.
توضیحات مربوط به فیلم ۳
این آقا کوچولو وقتی به کلینک ما مراجعه کرد در ارزیابی اولیه شاهد کوتاهی آشیل و روی پنجه راه رفتن، عدم تعادل کافی، عقب زدگی زانو و پای x شکل بودیم.
پس از مدتی کاردرمانی مستمر و ارزیابی ثانویه تونستیم به اهدافمون برسیم و خوشبختانه تا ۸۰ درصد مشکلات برطرف شد .
و باز هم در کنارش هستیم تا بهبودی کامل
توضیحات مربوط به فیلم ۴
یک سال رو با این دختر نازنینمون گذروندیم .
روزی که به ما مراجعه کرد از مراحل رشدی به سینه خیز رفتن رسیده بود و متاسفانه به علت فشارهای غلط وارده دچار عقب زدگی زانو هم شده بود .
طی یکسال ابتدا از مراحل رشدی سراغ چهاردست و پا رفتیم بعد از تکمیل این مرحله با تقویت عضلات و همینطور به کمک آتل عقب زدگی زانو رو رفع کردیم و بعد مراحل ایستادن و راه رفتن.
البته کار ما هنوز تموم نشده و تا تکمیل پروسه ی راه رفتن و بلند شدن صحیح در کنارش خواهیم بود.
گفتاردرمانی یا آسیبشناسی گفتار و زبان[۱] رشتهای از علوم توانبخشی است که توسط یک متخصص بالینی بنام گفتار درمانگر یا آسیبشناس گفتار و زبان (SLP) به بررسی، تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، اختلالات درکی، اختلالات صوت و مشکلات بلع میپردازد.
یک تصور غلط و رایج این است که گفتار درمانی را شاخه ای از روانشناسی میدانند که با صحبت کردن با مردم به اصلاح اختلالات رفتاری میپردازد. عده ای زیادی از مردم این رشته را محدود به اصلاح کردن اختلالات تلفظ میدانند (مثلاً فردی که توانایی تلفظ حرف ر را ندارد).
در حقیقت گفتار درمانی با حوزه گستردهای از موضوعات گفتار (تکلم)، زبان، بلع، صوت و ارتباط درگیر میشود برخی شامل:
مشکلات پیداکردن کلمات : میتواند تحت تأثیر مشکلات خاص زبان مثل تأخیر زبانی یا تحت تأثیر مشکلات عمومی مثل مشکلات مغزی باشد.مشکلات ارتباط اجتماعی : اینکه افراد چگونه افکار و نظرات خود را منتقل کنند.نقص ساختاری زبان : مشکلات ساخت جمله، که میتواند از نظر معنایی یا دستوری دارای ایراد باشد.مشکلات خواندن و نوشتن (سواد) : که وابسته به آوانگاری (ارتباط حروف و صداها) معنایی (ارتباط کلمات و معانی)ها یا فهمیدن معنا و مفهوم متنهامشکلات صوت : صداهای گوش خراش و صداهای خیلی نازکی یا اختلالات صوتی که روی ارتباط اجتماعی فرد تأثیر بگذارد.مشکلات ادراکی (مثل ترجمه حافظه عملکرد اجرایی) : در حوزه ای که روی ارتباط فرد تأثیرگذار باشد.
اجزای گفتار :
آواسازی یا صدا سازی (phonation)تشدید یا پیچش صدا (resonance)روان بودن صدا (fluency)آهنگ صدا (intonation)زیروبمی صدا (pitch variance)صدا (voice)
اجزای زبان :
آواشناسی (بررسی صداهای)ساخت واژه (اجزای واژگان)نحو (ساختار جمله)معناشناسی (معنای کلمات و جملات)کاربردشناسی (جنبه اجتماعی)
گفتار درمانگران به درمان کودکانی میپردازند که در درک و بیان زبان مادری یا استفاده صحیح از گفتار دچار مشکل هستند و نیز بزرگسالانی که به دلیلی، توانایی گفتاری خود را از دست دادهاند.
این متخصصین در طول دوران تحصیل با آناتومی و فیزیولوژی اندام گفتار و نیز مباحث زبانشناسی و روانشناسی آشنا میشوند. به همین جهت گفتار درمانی یک رشته بین رشتهای به حساب میآید.
آسیب نخاعی چگونه ایجاد میشود؟
در دنیای امروز بهبود کیفیت زندگی در افراد ناتوان جسمی به عنوان یک هدف بازتوانی مطرح شده است. از جمله افراد ناتوان جسمی، معلولین ضایعات نخاعی هستند که اغلب در سنین پایین یا میانی عمر خود، دچار این معلولیت شدهاند. به دلیل استفاده روز افزون از اتومبیل و بالا رفتن آمار تصادفات و نیز جنگها، سالانه بسیاری از افراد دچار فلج ۲ اندام و فلج ۴ اندام میشوند.
از دیگر علل آسیب طناب نخاعی میتوان به سقوط، حوادث ورزشی و زخمهای ناشی از شلیک گلوله اشاره کرد .ضربههای وارد بر ستون مهرهای ممکن است باعث آسیب نخاع، ریشه اعصاب نخاعی و یا هر دو شود.
در مورد اعمال حرکتی ممکن است ضعف اندام یا فلج یک اندام و در مورد اعمال حسی ممکن است فقدان حس، کاهش حس، افزایش حساسیت یا احساسهای غیرطبیعی نظیر احساس سوزش یا کرختی بروز کند.
انواع ضایعه نخاعی
طناب نخاعی از زیر پیاز مغز (بصل النخاع) شروع میشود و انتهای آن در سطح مهره اول یا دوم کمری است. بنابراین طول نخاع نسبت به ستون فقرات کوتاهتر است (حدود ۲۵ سانتیمتر). انتهاییترین قسمت طناب نخاعی را به دلیل مخروطی بودن، مخروط انتهایی مینامند.
ریشههای اعصاب کمری و خاجی که از طناب نخاعی منشعب میشوند، نسبت به سایر ریشههای اعصاب نخاعی مسیر بیشتری را طی میکنند. ازطرفی چون این ریشهها (ریشههای کمری و خاجی) به صورت دم اسب از نخاع خارج میشوند، ناحیهای را ایجاد میکنند که منطقه دم اسبی مینامند.
عوارض ضایعه نخاعی در بیماران
ضایعه نخاعی میتواند در دو سطح اتفاق بیفتد:
چنانچه ضایعه طناب نخاعی در سطح مهرههای سینهای و پایینتر از آن اتفاق بیفتد، باعث فلج در اندامهای تحتانی (پاراپلژی) میشود که در نتیجه فرد قادر به حرکت دادن پاها نمیباشد. این ضایعه نخاعی میتواند باعث اختلال در عملکرد روده، مثانه، اعمال جنسی، عمل عضلات سینهای و شکمی گردد.
چنانچه آسیب در ناحیه نخاع گردنی اتفاق بیفتد منجر به فلج در دو دست و دو پا (کوادری پلژی) میشود. در این صورت فرد علاوه بر اینکه قادر به حرکت پا نمیباشد، نمیتواند از دست و بازوهایش نیز همچون گذشته استفاده کند و در واقع هر چه محل ضایعه نخاعی به مغز نزدیکتر باشد سطح و شدت بیشتری از ضایعه نخاعی دیده میشود و بخش گستردهتری از ارگانها از عملکرد طبیعی خارج میشوند.