زنبورداری تورج در نورآباد لرستان
نوع فعالیت:
زنبورداری تورج در نورآباد لرستان
نگهداری و تولید زنبور عسل برای بدست آوردن فرآورده های همچون :
عسل , موم , ژله رویال , زهر , بره موم و …
به مدیریت:
تورج مرادی
همراه:
۰۹۱۶۵۹۹۴۵۷۵
۰۹۳۳۵۹۹۶۷۸۱
آدرس:
لرستان , نورآباد , کفراج
توضیحات بیشتر:
زنبور عسل چیست؟
زنبور عسل نوعی حشره است که از زمانهای قدیم تا کنون برای انسان مفیده بوده و ارزش زیادی برای ما دارد. این حشره ۱۶جفت کروموزوم دارد و یکی از گونههای زنبور است که توانایی تولید عسل را با گردآوری شهد گلها دارد. مهمترین غذای مورد نیاز زنبور برای رشد گرده است از این رو با جنب و جوش فراوان گرده گلها را جمع آوری کرده و به کندو میبرد.
انواع زنبور عسل
زنبور عسل انواع مختلفی دارد که مهمترین نوع شناسایی شده آن زنبور عسل معمولی و اروپایی است که خود نیز دارای گونههای مختلفی هستند. انواع گونه زنبور عسل معمولی و اروپایی: زنبور سیاه، زنبورطلایی یا ایتالیایی، زنبور قفقازی. همچنین از دیگر انواع زنبورهای عسل میتوان به زنبور بزرگ و کوچک، زنبور هندی یا شرقی نیز اشاره کرد.
در کندو سه نوع زنبور عسل وجود داد: زنبور ملکه، زنبور کارگر و زنبور نر که مهمترین آنها زنبور ملکه است و نقش رهبری کندو را ایفا میکند. به طوری که اگر کندویی فاقد ملکه باشد زنبورهای کارگر از جمع آوری شهد گل دست میکشند. در یک کندو دو ملکه خواهر نمیتوانند باهم همزیستی کنند، اما امکان همزیستی ملکه مادر و دختر وجود دارد.
زنبورهای کارگر ماده وظیفه جمع آوری شهد گلها را برعهده دارند و زنبور نر فقط بارور کردن ملکه را انجام میدهد که زمان جفت گیری حدود ده تا سی دقیقه است. این حشرهها میلیونها سال قبل از پیدایش انسانها در این کره خاکی وجود داشتهاند و در حال فعالیت بودهاند و به تولید عسل میپرداختند. بعد از عسل مهمترین فرآورده تولیدی زنبور عسل موم است.
اگر مورد محاصره زنبورها قرار گرفتیم چه کنیم؟
در این لحظه فقط فرار کنید! اگر غذا، گل یا کیکی به همراه دارید رها کرده، صورت و دهانتان را با دست بپوشانید و با تمام توان فرار کنید و به ساختمان یا مکان پوشیدهای پناه ببرید زیرا زنبورها بیشتر سعی میکنند به صورت شما حمله کنند.
تاریخچه زنبورداری در ایران
قدمت حرفه زنبور داری در ایران به زمان هخامنشیان میرسد. در آن زمان مردم از عسل برای خاصیت دارویی و مواد شیرین غذایی استفاده میکردند و بعدها با پیشرفت کشورهای غربی و آمریکایی کندوهای مدرن و ملکههای هیبرید وارد کشورمان شدند و این حرفه روز به روز تکامل بیشتری پیدا کرد.
در حال حاضر در مناطق خوش آب و هوا و مستعد ایران پرورش زنبور عسل به صورت مدرن و کندوهای بومی رواج دارد. سرانه تولید عسل در کشورمان سالانه ۹۷۸گرم و سرانه مصرف آن ۹۶۱گرم است.