مرکز جامع توانبخشی یارا در تهران
نوع فعالیت:
مرکز جامع توانبخشی یارا در تهران
(((بزرگترین و تخصصی ترین مرکز توانبخشی جنوب استان تهران)))
🔹کاردرمانی
🔹گفتاردرمانی
🔹شنوایی سنجی
🔹ارتوپدی فنی ( ساخت تجهیزات توانبخشی )
🔹ساخت پروتز ( اندام مصنوعی )
به مدیریت:
سهند سامبرانی
تلفن:
۰۲۱-۵۳۲۴۷۰۰۰
۰۹۰۱۵۳۹۳۳۶۲
آدرس:
تهران , بلوار بعثت , خیابان شهید بخارایی , ابتدای خیابان شهید زارعی , پلاک۲۱۱
توضیحات بیشتر:
کاردرمانی ذهنی چیست؟
با توصیفات ارائه شده کاردرمانی ذهنی بخشی از کاردرمانی است که بررسی اختلالات روان در کودکان خواهد پرداخت. کاردرمانی ذهنی در کودکان با بهره گیری از متدهای تخصصی به آموزش مفاهیم شناختی و تقویت مهارتها و کارکردهای اجرایی مغز در زمینه ذهنی و درکی میپردازد. در واقع متخصصان این رشته تلاش میکنند با بهرهگیری از فعالیتهای هدفمند کارکردهای اجرایی مغز را تصحیح کرده و به بهبود کیفیت زندگی این افراد کمک کنند.
اهداف کاردرمانی ذهنی
با آگاهی یافتن از اهداف کاردرمانی ذهنی به راحتی میتوان تعیین کرد که چه کسانی میتوانند از خدمات آن استفاده کنند. همچنین در صورت استفاده از خدمات آن از روندهای کاری و کارهایی که برای مراجع باید انجام شود به خوبی آگاه خواهیم شد. مهمترین هدفی که در کاردرمانی دنبال میشود افزایش استقلال فرد و بهبود کیفیت زندگی وی میباشد که اهداف کاردرمانی ذهنی هم در همین قالب قابل توضیح و بررسی میباشد:
۱- افزایش توجه و تمرکز،
۲- تقویت حافظه،
۳- آموزش مهارتهای روزمره زندگی،
۴- بهبود مشکلات حسی،
۵- بهبود body image،
۶- بهبود body schema و body awareness،
۷- آموزش مهارتهای اجتماعی،
۸- افزایش تحمل کاری،
۹- افزایش اعتماد بهنفس،
۱۰- رفع اختلالات یادگیری،
۱۱- دستور پذیری،
۱۲ـ آموزش مهارت حل مسئله،
۱۳- تقویت حس عمقی،
۱۴- افزایش هماهنگی بین چشم و دست،
۱۵- و … .
هر کدام از این مهارتها پایه و زیربنای رفتارها و تواناییهای اساسی زندگی هستند که به فرد کمک میکنند که فعالیتهای روزمره زندگی خود را به راحتی انجام دهند. در نتیجه افرادی که در این مهارتها با نقص روبرو باشند نمیتوانند بسیاری از فعالیتهای خود را انجام دهند. همین موضوع باعث میشود که استقلال خود را از دست داده و کیفیت زندگی آنها کاهش یابد.
کاردرمانی دست چیست؟
کاردرمانی دست به مجموعه فعالیتها و تمریناتی گفته میشود که کاردرمانگران با هدف درمان و بهبود عملکرد حرکتی دست و بازو، افزايش مهارتهای ظريف انگشتان دست و تقويت عضلات اندام فوقانی برای فرد انجام میدهند. در واقع کاردرمانی سعی میکند تواناییهای مورد نیاز را در فرد ایجاد کند. این تواناییها ممکن است از بد تولد وجود نداشته باشند مانند کودکان فلج مغزی و یا ممکن است در اثر آسیب از بین رفته باشند. در هر دو حالت توانبخشی دست میتواند نقشی اساسی در درمان آنها ایفا کند. در نظر داشته باشید که مهمترین تکنیک کاردرمانی استفاده از فعالیتهای هدفمند بوده و مهمترین هدف آن هم کسب توانایی انجام فعالیتهای روزمره زندگی به صورت مستقل میباشد. کاردرمانی دست هم بر این دو اصل اساسی تاکید دارد.
کاردرمانی دست برای چه کسانی مفید است؟
دو دسته مختلف از بیماریها با توجه به شرایط خاص خود به توانبخشی دست نیاز دارند: دسته اول بیماریهای ذهنی مانند: اوتیسم هستند که ساختار دست مشکلی نداشته و کاملا سالم است اما به دلیل اختلال در body image و سایر مشکلات ذهنی مهارتهای دستی فرد مخصوصا مهارتهای ریز دست توسعه پیدا نمیکند. در این نوع بیماریها کاردرمانی ذهنی (https://www.iranrehab.ir/services/mind-rehabilitation) به فرد کمک خواهد کرد که مهارتهای خود را توسعه دهد. دسته دوم بیماریهای جسمی مانند: شکستگی استخوان آرنج هستند که در آن فرد توانایی انجام حرکات مختلف را از دست میدهد یا قدرت عضلات کاهش مییابد. لیست زیر تنها بخش کوچکی از بیماریهایی است که ممکن است از توانبخشی دست سود ببرند:
۱- اختلالات ذهنی مانند: اختلال یادگیری (https://www.iranrehab.ir/tips-and-articles/family-notes/166-41-new) و اوتیسم؛
۲- شکستگیهای و مشکلات مربوط به استخوانهای دست مانند: پوکی استخوان و شکستگی استخونهای مچ؛
۳- بیماریهای آسیب تاندون مانند: پارگی تاندون، آرنج تنیس بازان، (https://www.iranrehab.ir/mag/1123-%D8%B3%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%85-%D8%A2%D8%B1%D9%86%D8%AC-%D8%AA%D9%86%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86) آرنج گلف بازان و سندروم تونل کارپال؛ (https://www.iranrehab.ir/tips-and-articles/family-notes/161-46-new)
۴- بیماریهای آسیب اعصاب مرکزی و محیطی مانند: فلج مغزی (https://www.iranrehab.ir/services/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%81%D9%84%D8%AC-%D9%85%D8%BA%D8%B2%DB%8C)، سکته مغزی، آسیب عصب رادیال و گیر افتادگیهای عصب؛
۵- بیماری روماتیسمی مانند: آرتریت روماتوئید و نقرس.
گفتاردرمانی:
توانبخشی دارای بخشهای مختلفی است که هر کدام از آنها به بررسی و رفع مشکل در بخش خاصی از بدن میپردازند. گفتاردرمانی هم یکی از بخشهای مهم آن است که در حوزه زبان و اختلالات مربوط به گفتار فعالیت میکند.
البته این فعالیت فقط مربوط به گفتار نیست و بیشتر میتوان آن را به ساختاریهای مرتبط با حرف زدن مرتبط دانست. برای نمونه در افرادی که اختلالات بلع دارند گفتاردرمانگر میتواند به کمک تکنیکهای خاص این
مشکلات را کاهش دهد.
فیزیوتراپی:
فیزیوتراپی یکی از مهمترین و موثرترین روشهای درمانی برای بیماریهای جسمانی است. در بسیاری از موارد مشاهده شده است که این روش درمانی میتواند نیاز به عمل جراحی را از بین ببرد و با استفاده از روش های درمانی غیر تهاجمی، به درمان بیماران بپردازد.
فیزیوتراپی خود دارای شاخهها و بخشهای مختلفی است که آشنایی با آنها میتواند به درمان بهتر کمک کند.
فیزیوتراپی در کودکان به عنوان بخشی مهم از علم فیزیوتراپی در دنیا شناخته شده است که متاسفانه در ایران مغفول مانده است.