دکتر اردشیر منصوریان جراح عمومی در شیراز
نوع فعالیت:
جراح عمومی ( ENDOFCOPIFC)
اندوسکوپی , کولونوسکوپی
پذیرش:
شنبه , دوشنبه , چهارشنبه ساعت ۱۷ الی ۲۰:۳۰
همراه:
۰۹۱۷۱۱۷۲۳۹۲
تلفن:
۰۷۱-۳۲۳۰۷۳۲۱
آدرس:
فارس , شیراز , خیابان سیدجمال الدین اسد آبادی , خیابان پوست چی , نبش خیابان معدل , ساختمان ۵۲ , طبقه همکف
توضیحات بیشتر:
درونبینی یا آندوسکوپی (به انگلیسی: Endoscopy) در پزشکی عمل دیدن و مشاهدهٔ درون بدن با مقاصد تشخیصی یا گاهی درمانی است که با دستگاهی به نام درون بین صورت میگیرد.
حفرهها و مجاری درون بدن امکان استفاده از دستگاه درونبین را برای معاینه پزشکی درون بدن فراهم کردهاست. اصول کار درونبینی، استفاده از یک آینه و نور بازتابیدهاست.
متخصصان داخلی برای دیدن پوشش مری و معده از راه درونبینی، لولهٔ ضخیمی را از حلق بیماران عبور میدهند که این، برای بسیاری از آنها ناراحتکننده است برای همین در اکثر مواقع از بیهوشی لایت یا خواب عمیق توسط داروی بیهوشی استفاده میکنند.
امروزه در درونبینی، تصاویر گرفتهشده از بدن به یک واحد پردازشگر ویدئویی منتقل میشوند و در بیشتر اعمال جراحی آندوسکوپی، از ویدئو و دوربین ها برای دیدن و ثبت عمل استفاده میشود. با این روش، تصاویر رنگی قابل ضبط و ذخیره شدن بهدست میآید.
به تازگی آزمایشهایی نیز با یک دوربین کوچک بلعیدنی (کپسول آندوسکوپی) برای درونبینی دستگاه گوارش انجام شدهاست.
امروزه درونبینی، رایجترین و دقیقترین روش معاینه برای دیدن انحرافات و گرفتگیهای بینی نیز هست.
درونبینی در عمل جراحی دیسک کمر و گردن نیز کاربرد دارد. از مهمترین مزیتهای عمل جراحی دیسک کمر با روش درونبینی، ترخیص سریع بیمار پس از عمل، کاهش درد، طول برش جراحی و محدودیتهای حرکت و بهبودی سریع است.
با این روش برخلاف روشهای معمول و قدیمیتر، رباط ها و عناصر پیرامون مهرهآسیب نمیبیند.
پسرودهبینی یا کولونبینی یا کولونوسکوپی (به فرانسوی: côlonoscopies) :
معاینه و بررسی داخل پس روده ( کولون) و انجام اقدامات تشخیصی و درمانی با دستگاه پسرودهبین (کولونوسکوپ) را میگویند.
برای اینکار معمولاً ابتدا بیمار با مصرف مسهل و یا تنقیه یا (انما) روده خویش را خالی میکند. سپس با دستگاه کولونوسکوپ که لولهای شکل بوده و سر آن دوربینی دارد از راه مقعد وارد روده بزرگ میشوند و به بررسی مخاط کولون و راست روده از نظر وجود زخم یا بدخیمیمیپردازند.
اغلب دستگاههای کولونوسکوپ امکان نمونهبرداری (biopsy) همزمان از مخاط روده و ضایعات مشکوک را به پزشک میدهند
نحوه آمادگی برای انجام کولونوسکوپی
مصرف مسهل : لازم است شب قبل از انجام کولونوسکوپی از داروهای مسهل به منظور نرم نمودن مدفوع و پاک کردن رودهها استفاده شود. این دارو هم به شکل قرص و هم به شکل پودر قابل دسترس است.
تنقیه: وارد نمودن آب یا محلول صابون ملایم با استفاده از بطری شستشوی مخصوص از طریق مقعد
مصرف داروهای ضد انعقاد: اگر از داروهای ضد انعقاد و رقیق کننده خون مانندآسپرین، داروهای آرتروز داروهای دیابت و ویتامینهای حاوی آهن استفاده میشود باید با پزشک مشورت کرد.
مایعات قرمز و بنفش: از دو روز قبل مصرف خوراکیهای قرمز و بنفش مانند انگور و انار ممنوع است.
رژیم غذایی: از دو روز قبل از کولونوسکوپی لازم است بیمار از غذاهای جامد استفاده نکند و خوراکیهایی نظیر آب، چای، قهوه، آبمیوه رقیق، آبگوشت رقیق، یخمک طعمدار و ژله بیرنگ را جایگزین کند.