سامانه 118 ایران
سامانه 118 ایران

دکتر قدرت الله سلطانی در مشهد

دکتر قدرت الله سلطانی در مشهد
دکتر قدرت الله سلطانی در مشهد

نوع فعالیت:

دکتر قدرت الله سلطانی در مشهد

فوق تخصص گوارش کبد و اندوسکوپی

-درمان سنردوم روده تحریک پذیر

-بیماری التهابی روده

-بیماری سلیاک

-رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک

-زخم معده

-آپاندیسیت

-پولیپ کولورکتال

-هموروئید

-مشکلات بلع

-هپاتیت ویروسی

-هپاتیت سمی

-بیماری کبد چرب

-سنک کیسه صفرا

-پانکراتیت

-بیماری رفلاکس معده

به مدیریت:

روزهای شنبه تا پنجشنبه

ساعت ۵ تا ۹ شب

تلفن:

۰۵۱-۳۸۴۲۹۸۸۳

آدرس:

خراسان رضوی , مشهد , احمدآباد , بین عارف ۲ و ۴ , ساختمان حکیم , طبقه اول , مطب دکتر قدرت الله سلطانی

توضیحات بیشتر:

گوارش چیست و دستگاه گوارش از چه بخش‌ هایی تشکیل شده است؟

گوارش یعنی چه؟ دستگاه گوارش ما ظاهرا عملکرد ساده‌ای دارد. ما غذا می‌خوریم یا نوشیدنی‌ می‌آشامیم بی آنکه به اتفاقاتی که درون بدن‌مان می‌افتد کاری داشته باشیم. اما دستگاه گوارش بخش‌های متعددی دارد که از دهان شروع و به مقعد ختم می‌شود. مهم است که در این راه چه اتفاقاتی رخ می‌دهد. لازم است از عملکرد بخش‌های دستگاه گوارش اطلاع داشته باشید تا بتوانید کار دکتر گوارش و کبد را درک کنید.

۱. دهان (Mouth)

مراحل هضم غذا حتی پیش از آنکه چیزی بخورید آغاز می‌شود. همان زمانی که بوی پیتزا یا یک نان تازه را حس می‌کنید، بزاق‌های شما ترشح می‌کنند. زمانی که شروع به جویدن غذا می‌کنید، بزاق دهان با تکه‌های کوچک‌شده‌ غذا ترکیب می‌شود تا امکان هضم غذا و جذب آن توسط بدن فراهم شود. سپس این تکه‌ها را توسط زبان به طرف حلقوم و مری هدایت می‌کنید.

۲. مری (Esophagus)

غذا بعد از بلعیده شدن مستقیما وارد مری می‌شود. مری یا همان ازوفاگوس (اسوفاگوس) در حدفاصل بین حلق و معده قرار دارد و کارش تنها انتقال مواد غذایی به معده است. قبل از وارد شدن غذا به مری، پره نازکی به نام اپیگلوت (Epiglottis) دریچه نای را می‌بندد تا مانع از ورود غذا به نای شود و با این کار جلوی خفه شدن را می‌گیرد. انقباض عضله‌های مری باعث انتقال مواد غذایی به معده می‌شود.

در قسمت پایینی مری یک بخش به نام اسفنکتر پایینی مری (Lower Esophageal Sphincter) قرار دارد که پس از ورود غذا به معده، دریچه‌ی معده را می‌بندد. کار این اسفنکتر این است که از برگشت غذای معده به مری جلوگیری کند.

۳. معده (Stomach)

معده در کجای بدن قرار دارد؟ مواد غذایی بعد از وارد شدن به معده با همدیگر مخلوط می‌شوند و منتظر می‌مانند تا در کیسه‌ی معده عمل پردازش روی آنها انجام شود. مخلوط شدن مواد غذایی با همدیگر توسط آنزیم‌ها و اسیدی قوی به نام اسید معده انجام می‌شود.

دیواره‌های معده این اسید را از خودشان ترشح می‌کنند و با این کار، غذا را به تکه‌های کوچک‌تری تقسیم می‌کنند که توسط قسمت‌های بعدی قابل جذب و استفاده باشد. مواد غذایی در مرحله‌ی بعدی به سمت روده کوچک هدایت می‌شوند. در صورت داشتن هر گونه مشکلی در این ناحیه بهتر است هر چه سریع تر به دکتر معده مراجعه کنید.

۴. روده کوچک (Small Intestine)

روده کوچک خودش به ۳ بخش اثنی عشر (Duodenum)، ژژونوم (Jejunum) و ایلئوم (Ileum) تقسیم می‌شود. در فارسی برای ژژنوم از عبارت تهی‌روده و برای ایلئوم از دراز روده یا روده دراز هم استفاده می‌شود. طول روده‌ کوچک کمی بیشتر از ۶.۵ متر است و ساختار نسبتا بی‌نظمی دارد. مواد غذایی درون روده کوچک به وسیله‌ی آنزیم‌های تولید شده توسط لوزالمعده و اسید بایل (Bile) تولید شده توسط کبد هضم و جذب می‌شوند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera