- راه های ارتباطی :
-
همین الان تماس بگیر
-
مسیریابی کن
-
اینستاگرام
-
تلگرام
-
وبسایت
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی پلک و مجاری اشکی
توضیحات بیشتر
گالری تصاویر
با عمل زیبایی پلک (بلفاروپلاستی) بیشتر آشنا شویدحتما برایتان پیش آمده زمانی که با فرد غریبه ای مواجه می شوید برای اینکه بتوانید سن او را حدس بزنید اول به چشم هایش نگاه می کنید.
حتی وقتی که می خواهید درباره خسته و یا سر حال بودن دوستانتان نظر دهید، باز هم چشم ها توجه شما را به خود جلب می کنند. به طور کلی از نظر زیبایی نواحی چشم ها و اطراف آن در زیبا به نظر رسیدن افراد نقش مهمی دارند.
به همین دلیل می خواهم شما را با عمل زیبایی پلک که به آن بلفاروپلاستی می گویند آشنا کنم.
بلفاروپلاستی چیست؟
بلفاروپلاستی یا جراحی پلک، نوعی جراحی زیبایی چشم است که به منظور رفع افتادگی و پف پلک ها در پلک های پایینی، بالایی یا هردو انجام می شود.
این عمل یکی از رایج ترین عمل های جوان سازی صورت است که معمولا به صورت سرپایی انجام می شود و نیاز به بستری ندارد.
عمل زیبایی پلک چگونه انجام می شود؟
در این عمل پزشک ناحیه پلک بالایی، پایینی یا هردو را برش می دهد و از این طریق پوست اضافه، چربی و عضله اضافی اطراف چشم را بر میدارد و اینگونه باعث بهبود در ظاهر فرد شده و قیافه ای جوانتر و شاداب تر به او می بخشد.
با عمل زیبایی پلک (بلفاروپلاستی) بیشتر آشنا شوید (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت)
عمل پلک
حتما برایتان پیش آمده زمانی که با فرد غریبه ای مواجه می شوید برای اینکه بتوانید سن او را حدس بزنید اول به چشم هایش نگاه می کنید.
حتی وقتی که می خواهید درباره خسته و یا سر حال بودن دوستانتان نظر دهید، باز هم چشم ها توجه شما را به خود جلب می کنند. به طور کلی از نظر زیبایی نواحی چشم ها و اطراف آن در زیبا به نظر رسیدن افراد نقش مهمی دارند.
به همین دلیل می خواهم شما را با عمل زیبایی پلک که به آن بلفاروپلاستی می گویند آشنا کنم.
بلفاروپلاستی چیست؟
بلفاروپلاستی یا جراحی پلک، نوعی جراحی زیبایی چشم است که به منظور رفع افتادگی و پف پلک ها در پلک های پایینی، بالایی یا هردو انجام می شود.
این عمل یکی از رایج ترین عمل های جوان سازی صورت است که معمولا به صورت سرپایی انجام می شود و نیاز به بستری ندارد.
عمل زیبایی پلک چگونه انجام می شود؟
در این عمل پزشک ناحیه پلک بالایی، پایینی یا هردو را برش می دهد و از این طریق پوست اضافه، چربی و عضله اضافی اطراف چشم را بر میدارد و اینگونه باعث بهبود در ظاهر فرد شده و قیافه ای جوانتر و شاداب تر به او می بخشد.
عمل بلفاروپلاستی برای چه کسانی مفید خواهد بود؟
بلفاروپلاستی بیشتر برای افرادی مفید خواهد بود که در اثر رسوب چربی در پلک ها دچار اختلال دید می شوند. این عمل همچنین برای جوانسازی پلک های بالا و پایین، برطرف کردن کیسه های زیر چشم و سفت کردن پوست شل اطراف چشم انجام می شود.
مزایای جراحی زیبایی پلک
بهبود میدان دیدافزایش اعتماد به نفس با داشتن ظاهری جوان و سالماحیا و تجدید پوست اطراف چشم (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت)
عوارض احتمالی عمل بلفاروپلاستی
ناتوانی موقت در بستن کامل چشمکاهش قدرت بینایی در اثر خونریزی درون حدقه و پشت کره چشمعفونت و تورم پلکدوبینی و تاری دید
گذراجای زخم آشکارزیادهروی در عمل اصلاحیبیحسی پلکهاتقارن نداشتن محل برش در دو طرف جوش های سفید کوچک در محل بخیه ها
مراقبت های بعد از عمل
داروهای های تجویز شده رامرتب استفاده کنید.فعالیت های چشمی که باعث خشک شدن چشم ها می شود را انجام ندهید،
ماننداستفاده از گوشی و لپتاپ و یا تماشای تلویزیون.تا چند هفته بعد از عمل از عینک آفتابی تیره در برابر نور خورشید و باد استفاده کنید.
از کرم ضد آفتاب مخصوص دور چشم استفاده کنید.تا چند هفته بعد از عمل از ورزش های سنگین و بلند کردن اجسام خودداری کنید
با انواع افتادگی پلک و راه های درمانی آن آشنا شوید
افتادگی پلک
افتادگی پلک یکی از مشکلات زیبایی و بیناییقابل درمان در سطح جهان است. (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت)
افتادگی پلک بالا تا زمانی که تماسی با مردمک چشم نداشته باشد و در میدان بینایی فرد اختلال ایجاد نکرده باشد نیاز به جراحی ندارد
اما زمانی که افتادگی پلک شدید باشد و بخشی یا تمامی مردمک را بپوشاند نیاز به درمان و جراحی دارد. (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت)
انواع افتادگی پلک :
۱-اکتسابی
افتادگی پلکی اکتسابی که میتواند انواع زیر را در بر بگیرد:افتادگی پلکی عصبی (اعصاب پلکی درگیر شده و پلک را دچار مشکل میکنند)
افتادگی پلکی عضله ای (اختلال در عضلهی پلکی که پلک را بالا نگه میدارد)افتادگی پلکی تاندونی
(ضعف در تاندون چشمی که پلک را بالا نگه میدارد)افتادگی پلکی مکانیکی (پلک برای عضلات سنگین تر از آن است که بلندش کنند)
۲-مادرزادی
افتادگی پلک مادرزادی در کودکان میتواند به دلایل مختلفی از جمله ضعف عضله ای ایجاد شود.
افتادگی پلکی در کودکان میتواند با ایجاد آستیگماتیسم یا تاری دید و یا انسداد مسیر بینایی منجر به شایع ترین اختلال ناشی از افتادگی پلکی در کودکان شود.
علل بروز افتادگی پلک :
شایعترین علت بروز افتادگی پلک نازک شدن عضلهی پلک میباشد که معمولا بر اثر بالا رفتن سن اتفاق میافتد هرچند ممکن است در جوانی هم دیده شود.
از دلایل ضعیف شدن این عضله میتوان به استفاده از لنزهای چشم ، مالش بیش از اندازه چشمها ، حاملگی ، جراحی چشم ، التهاب چشمی و … اشاره کرد.
عوارض افتادگی پلک :
افتادگی پلکی علاوه بر مشکلات زیبایی که میتواند برای هر فرد به وجود بیاورد منجر به مشکلات جسمی نیز برای افراد می شود.
فرد مبتلا به افتادگی پلکی اگر دچار تاری دید باشد مدام مجبور میشود چشمان خود را جمع کند و به عضلات کناری چشم خود فشار بیاورد
که این کار علاوه بر آسیب زدن به عضلات چشم منجر به چروک شدن پوست دور چشم میشود
همچنین فردی که بر اثر انسداد مسیر بینایی باید سر خود را به عقب ببرد و با این کار به مرور دچار کشیدگی عضلات گردنی میشود.
درمان افتادگی پلک :
درمان افتادگی پلک بستگی به نظر متخصص شرایط خود بیمار مثل سن، جنسیت، شدت مشکل و علت بروز مشکل دارد. اما بهرشکل درمان میتواند به شکل دارویی و یا جراحی باشد.
عوارض جراحی پلک بسیار نادر است و اکثر مواقع به دلیل بهبود زیبایی صورت میگیرد.
پیشگیری از افتادگی پلک :
ورزش های چشمی به برطرف کردن پف چشم که میتواند باعث سنگینی پلک و فشار به عضلات پلک میشود کمک میکند.رژیم غذایی مناسب
و کم نمک و کم چربی که پف چشم را تشدید نکندپرهیز از قرارگرفتن زیر نور مستقیم آفتاباستفاده مداوم از کرم ضدآفتاب و عینک آفتابی و کلاه لبه دارکاهش نورهای مصنوعی ،
کمتر استفاده کردن از موبایل و لپ تاپ خصوصا در شب و پرهیز از مطالعه در نور کم.مراقبت از چشم یک امر ضروری است. با پیشگیری ، محافظت و رسیدگی به چشم هایتان آنهارا از گزند بیماری ها در امان بدارید.
نکاتی درباره انسداد مجاری اشکی در کودکان
یک جراح و متخصص چشم با تاکید بر اینکه در نوع خفیف انسداد مجرای اشکی اشکریزش همراه با ترشحات چسبنده در لبههای پلک و مژهها دیده میشود،
گفت: شدت این علائم روز به روز متفاوت است و اشکریزش همراه با ترشحات مخاطی چسبنده شدید و گاهی خفیف و کم است که با سرما یا سرماخوردگی شدید میشود.
یک جراح و متخصص چشم با تاکید بر اینکه در نوع خفیف انسداد مجرای اشکی اشکریزش همراه با ترشحات چسبنده در لبههای پلک و مژهها دیده میشود، گفت:
شدتاین علائم روز به روز متفاوت است و اشکریزش همراه با ترشحات مخاطی چسبنده شدید و گاهی خفیف و کم است که با سرما یا سرماخوردگی شدید میشود.
با اشاره به اینکه تقریبا ۵ درصد نوزادانی که به موقع متولد میشوند دچار انسداد در قسمت انتهایی سیستم مجاری اشکی هستند، گفت:
علائم کلینیکی این بیماری به طور معمول ۸۰ تا ۹۰ درصد در ماه اول تولد مشاهده میشود و آمار انسداد مجاری اشکی در کودکان نارس
بیشتر از سایر کودکان است که علت آن به خاطر تاخیر در باز شدن دریچه انتهایی مجاری اشکی است.
وی در باره علائم کلینیکی این عارضه گفت: شدیدترین نوع انسداد مجاری اشکی در نوزادان داکروسل مادرزادی است که کیسه اشکی در قسمت پایین مجرای اشکی برجسته میشود و در زیر پوست کاملا قابل لمس است.
وی افزود: در نوع خفیف انسداد، اشکریزش همراه با ترشحات چسبنده در لبههای پلک و مژهها دیده میشود. شدت این علائم روز به روز متفاوت است.
اشکریزش همراه با ترشحات مخاطی چسبنده شدید و گاهی خفیف و کم است که با سرما یا سرماخوردگی شدید میشود.
شجاعی گفت: علامت انسداد با ریختن یک قطره فلورسئین در چشم و مشاهده کردن تجمع آن در
گوشه داخلی چشم پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه و عدم مشاهده فلورسئین در بینی یا حلق بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یکی از راههای تشخیص انسداد مجاری اشکی است.
وی خاطرنشان کرد: انسداد مجاری اشکی باعث رشد میکروب در کیسه اشکی میشود و ایجاد عفونت شدید میکند که نوع دو طرفه انسداد، شایعتر است.
شجاعی در خصوص درمان غیرجراحی این عارضه گفت: بیشتر انسداد مجاری اشکی مادرزادی طی شش ماه اول تا یک سالگی بهبود مییابند. بهترین راه درمان انسداد، ماساژ کیسه اشکی است.
اگر انسداد همراه با عفونت باشد با استفاده از قطرههای آنتیبیوتیک موضعی عفونت را کنترل میکنیم.
این جراح و متخصص چشم بر ماساژ کیسه اشکی به دو منظور تاکید کرد و گفت: با انجام ماساژ ترشحات کیسه اشکی خارج و مانع رشد میکروبها در کیسه اشکی میشود.
همچنین فشار هیدروستانیک روی کیسه اشکی به طرف پایین باعث باز شدن دریچه اشکی میشود.(بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت)
وی یادآور شد: طریقه ماساژ به این صورت است که با قرار دادن انگشت در ناحیه بالای مجرای اشکی داخلی و بستن مجرا و سپس فشار دادن همراه با لغزاندن انگشت به طرف پایین است.
روش دیگر قرار دادن انگشت روی کیسه اشکی به طریقی که مجرای اشکی بسته شود و فشار روی کیسه میتواند به باز شدن مجاری اشکی کمک کند.
شجاعی گفت: چون بیشتر انسدادها در یک سالگی بهبود مییابند، درمان جراحی که شامل سونداژ است، توصیه نمیشود مگر در عفونتهای شدید که باعث آزردگی نوزاد یا کودک میشود.
وی تصریح کرد: قبل از یک سالگی انجام سونداژ توصیه میشود. استفاده از سونداژ قبل از یک سالگی در کودکانی که نیاز به آن دارند،
شانس بهبودی را به مراتب بالاتر میبرد و تاخیر در سونداژ پس از یک سالگی شانس بهبودی را به مراتب کمتر میکند.
در بیشتر موارد با یک بار سونداژ مجاری باز میشوند و در موارد نادر، نیاز به سونداژ مجدد و استفاده از روشهای تکمیلی است
انسداد مجاري اشکي از مشکلات رنج آور و در عين حال صعب العلاج در رشته چشم پزشکي محسوب مي شود که به دليل ايجاد عفونتهاي مکرر و اشک ريزش آزاردهنده،
آسايش و آرامش را از بيمار و تا حدودي اطرافيان وي سلب مي کند. علت ايجاد انسداد در مجاري اشکي را به دو گروه اوليه و ثانويه تقسيم بندي کرده اند.
عامل انسدادي اوليه را نوعي التهاب و يا فيبروز ناشناخته در سيستم اشکي مي دانند و عوامل انسدادهاي ثانويه را متنوع و گوناگون ذکر کرده اند.
در بسياري از موارد، بررسي کاملي براي کشف عوامل ثانويه انسداد صورت نمي پذرد و در نهايت علت انسداد را اوليه فرض کرده،
بيمار را تحت اعمال جراحي نسبتا مشکل پر هزينه براي بر قراري ارتباط بين سيستم اشکي و حفره بيني قرار مي دهند.
هدف از انجام اين مطالعه، تعيين ميزان نقش عوامل انسدادي بيني و تاثير آنها در بروز انسداد در سيستم اشکي است .
روش بررسي: براي تاييد اين موضوع طي يک مطالعه مورد شاهدي ۵۰ نفر از مبتلايان به انسداد مجاري اشکي را از ميان۶۷۵۰ نفر بيمار مراجعه کننده
به کلينيک چشم پزشکي بيمارستان شهيد مصطفي خميني به روش نمونه برداري ساده انتخواب کرديم و با ۵۰ نفر از همراهان بيماران که فاقد انسداد در مجاري اشکي بوده، از نظر سني و جنسي و محل سکونت به گروه مورد تجانس داشتند
به عنوان «گروه شاهد» از نظر وجود عوامل انسدادي در بيني، نظير انحراف تيغه بيني، هيپرتروفي کرنه ها،
سينوزيت هاي حاد و مزمن، پوليپ بيني، تومورها، التهابات آلرژيک و نقايص ظاهري استخوان هاي بيني و سابقه جراحي و ضربه به بيني با استفاده از پرسشنامه ها
و معاينه کامل توسط متخصص گوش، حلق و بيني و ساير تست هاي ضروري نظير سي.تي.اسکن سينوس هاي پارانازال و يا راديولوژي ساده سينوس ها مورد مقايسه قرار داديم .
نتايج : نتايج حاصل بيانگر اين موضوع هستند که انحراف تيغه بيني مهم ترين عامل در ايجاد انسداد در سيستم اشکي بوده، در مقايسه با گروه شاهد،
وجود آن و سمت انحرافش با سمت مبتلا به انسداد سيستم اشکي همخواني آماري قابل توجهي نشان مي دهد (p=0.00).
پس از آن هيپرتروفي کرنه ها نيز نقش بارزي در ايجاد انسداد مجاري اشکي دارد و ارتباط قوي آماري نشان مي دهد (p=0.01). پس از اين دو،
سينوزيت مزمن بخصوص در ايجاد انسدادهاي يکطرفه نقش مهمي ايفا مي کند. در مورد ساير عوامل انسدادي
فوق الذکر به دليل کمي تعداد نمونه ها ارتباط آماري قوي يافت نگرديد که لازم است در مطالعه اي با ابعاد بزرگ تر مورد بررسي قرار گيرند.
از ۵۰ نفر گروه مورد ۴۲ نفرحداقل يک عامل انسدادي را در بيني داشته اند (۸۴ درصد) که در مقايسه با گروه کنترل که ۲۳ نفراز ۵۰ نفر را شامل مي شود (۴۶درصد) اهميت آماري قابل توجهي را بيان مي کند (p<0.05).
متعدد بودن عوامل پاتولوژيک در بيني نقش مهم تري در ايجاد انسداد در سيستم اشکي ايفا مي کند. به طوري که در ۶۰ درصد از موارد انسداد سيستم اشکي،
بيش از يک عامل پاتولوژيک در بيني وجود داشته و اين آمار در گروه کنترل ۲۰ درصد بوده است(p<0.05). نتيجه گيري: عوامل انسدادي در بيني نظير انحراف تيغه مياني بيني، هيپرتروفي کرنه ها سينوزيت مزمن و يا ساير عوامل انسدادي، نظير تومورها، نقش موثري در ايجاد انسداد در سيستم اشکي ايفا مي کنند. لذا قبل از هر اقدام جراحي براي اصلاح انسداد مجاري اشکي، مشاوره با متخصص گوش و حلق و بینی توصيه مي گردد. مطالبی درباره علل انسداد مجاری اشکی و راهکارهای درمان این عارضه: در مسیر درمان، قدم اول آن است که براساس علائم، نوع و شدت انسداد توسط چشم پزشک متخصص تعیین شود. در مراحل اولیه و خفیف ممکن است کمپرس گرم و استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی به شکل قطره و یا خوراکی این مشکل را برطرف کند. در صورتی که انسداد مجاری اشکی باشد و یا به زبان ساده مجاری اشکی تنگ بوده و فرد اشک ریزش قابل توجه داشته باشد، نوعی مجرای میله ای شکل در محل مجرای اصلی کار گذاشته می شود که به «استنت سیلیکونی» مشهور است. این روش برای مدت کوتاهی می تواند به بهبود و رفع علائم و تنگی مجرای اشکی کمک کند. (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت) عمل جراحی در گام بعدی روش های جراحی که در حال حاضر انجام می شود دو شیوه متفاوت دارند. یکی از طریق برش پوست بینی است که فقط چشم پزشکان آن را انجام می دهند. روش دیگر با استفاده از دستگاه آندوسکوپ از راه سوراخ بینی و بدون برش سطح پوست انجام می شود. روش دوم اگر بیمار مشکلات دیگری مانند انحراف تیغه بینی، انسداد سینوس ها و پولیپ داشته باشند باید به شکل همزمان توسط چشم پزشکان و متخصصان گوش، حلق و بینی صورت پذیرد زیرا در غیر این صورت احتمال بازگشت مجدد مشکل انسداد مجاری اشکی دور از انتظار نیست. کدام روش درمان موفقیت بیشتری دارد پیش از این تصور می شد که موفقیت درمان از طریق برش پوست بیشتر از روش آندوسکوپی باشد، اما در حال حاضر با پیشرفت تکنیک های درمان آندوسکوپی، میزان نتیجه گیری مثبت از عمل داخل بینی بسیار بیشتر شده و با عمل جراحی برش پوستی برابری می کند. در بیمارستان چشم پزشکی نور اگر بیماری همزمان با انسداد مجرای اشکی، نیاز به درمان مشکلات داخل بینی نیز داشته باشد، با تشکیل تیم جراحی اعم از چشم پزشک و متخصص گوش، حلق و بینی به طور همزمان هر دو مشکل درمان خواهد شد. ذکر این نکته مهم است که در صورت انجام عمل جراحی از طریق پوست، جای آن باقی می ماند که این موضوع برای افرادی که بهبود زخم در آنها دیرتر انجام می گیرد حائز اهمیت خواهد بود. البته مقدار برش کمتر از یک سانتی متر است و برای حل این مشکل، داروهایی برای از بین بردن محل برش تجویز می شود. انسداد یا تنگی مجرای اشک نوزاد در نوع خفیف انسداد مجرای اشکی، اشک ریزش همراه با ترشحات چسبنده دیده می شود علامت انسداد با ریختن یک قطره فلورسئین در چشم و مشاهده کردن تجمع آن در گوشه داخلی چشم پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه و عدم مشاهده فلورسئین در بینی یا حلق بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یکی از راه های تشخیص انسداد مجاری اشکی است. انسداد مجاری اشکی باعث رشد میکروب در کیسه اشکی می شود و ایجاد عفونت شدید می کند که نوع دو طرفه انسداد، شایع تر است. بیشتر انسداد مجاری اشکی مادرزادی طی شش ماه اول تا یک سالگی بهبود می یابند. بهترین راه درمان انسداد، ماساژ کیسه اشکی است. اگر انسداد همراه با عفونت باشد با استفاده از قطره های آنتی بیوتیک موضعی عفونت را کنترل می کنیم. با انجام ماساژ ترشحات کیسه اشکی خارج و مانع رشد میکروب ها در کیسه اشکی می شود. همچنین فشار هیدروستانیک روی کیسه اشکی به طرف پایین باعث باز شدن دریچه اشکی می شود. طریقه ماساژ به این صورت است که با قرار دادن انگشت در ناحیه بالای مجرای اشکی داخلی و بستن مجرا و سپس فشار دادن همراه با لغزاندن انگشت به طرف پایین است. روش دیگر قرار دادن انگشت روی کیسه اشکی به طریقی که مجرای اشکی بسته شود و فشار روی کیسه می تواند به باز شدن مجاری اشکی کمک کند. چون بیشتر انسدادها در یک سالگی بهبود می یابند، درمان جراحی که شامل سونداژ است، توصیه نمی شود مگر در عفونت های شدید که باعث آزردگی نوزاد یا کودک می شود. قبل از یک سالگی انجام سونداژ توصیه می شود. استفاده از سونداژ قبل از یک سالگی در کودکانی که نیاز به آن دارند، شانس بهبودی را به مراتب بالاتر می برد و تاخیر در سونداژ پس از یک سالگی شانس بهبودی را به مراتب کمتر می کند. در بیشتر موارد با یک بار سونداژ مجاری باز می شوند و در موارد نادر، نیاز به سونداژ مجدد و استفاده از روش های تکمیلی است. از علائم بیماری انسداد مجاری اشکی ،ترشح، التهاب مکرر ملتحمه و التهاب و عفونت کیسه اشکی است که در این صورت ناحیه زیر چشم، نزدیک بینی قرمز و ملتهب شده و نسبت به لمس حساس است. بهترین راه درمان انسداد مجاری اشکی به انسداد مجرای باریک نازولاکریمال که به طور طبیعی باعث درناژ (تخلیه) اشک از سطح چشم می شود انسداد مجرای اشکی گفته می شود که به دو صورت اکتسابی و مادرزادی است که در این مبحث نوع مادرزادی آن بررسی می شود. تقریبا ۵ درصد نوزادانی که به موقع متولد می شوند دچار انسداد در قسمت انتهایی سیستم مجاری اشکی هستند. شدت این علائم روز به روز متفاوت است و اشک ریزش همراه با ترشحات مخاطی چسبنده شدید و گاهی خفیف و کم است که با سرما یا سرماخوردگی شدید می شود. علائم کلینیکی این بیماری (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت) به طور معمول ۸۰ تا ۹۰ درصد در ماه اول تولد مشاهده می شود و آمار انسداد مجاری اشکی در کودکان نارس بیشتر از سایر کودکان است که علت آن به خاطر تاخیر در باز شدن دریچه انتهایی مجاری اشکی است. شدیدترین نوع انسداد مجاری اشکی در نوزادان داکروسل مادرزادی است که کیسه اشکی در قسمت پایین مجرای اشکی برجسته می شود و در زیر پوست کاملا قابل لمس است. در نوع خفیف انسداد مجرای اشکی، اشک ریزش همراه با ترشحات چسبنده در لبه های پلک و مژه ها دیده می شود. شدت این علائم روز به روز متفاوت است. اشک ریزش همراه با ترشحات مخاطی چسبنده شدید و گاهی خفیف و کم است که با سرما یا سرماخوردگیشدید می شود انسداد یا تنگی مجرای اشک نوزاد در نوع خفیف انسداد مجرای اشکی، اشک ریزش همراه با ترشحات چسبنده دیده می شود علامت انسداد با ریختن یک قطره فلورسئین در چشم و مشاهده کردن تجمع آن در گوشه داخلی چشم پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه و عدم مشاهده فلورسئین در بینی یا حلق بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یکی از راه های تشخیص انسداد مجاری اشکی است. انسداد مجاری اشکی باعث رشد میکروب در کیسه اشکی می شود و ایجاد عفونت شدید می کند که نوع دو طرفه انسداد، شایع تر است. بیشتر انسداد مجاری اشکی مادرزادی طی شش ماه اول تا یک سالگی بهبود می یابند. بهترین راه درمان انسداد، ماساژ کیسه اشکی است. اگر انسداد همراه با عفونت باشد با استفاده از قطره های آنتی بیوتیک موضعی عفونت را کنترل می کنیم. با انجام ماساژ ترشحات کیسه اشکی خارج و مانع رشد میکروب ها در کیسه اشکی می شود. همچنین فشار هیدروستانیک روی کیسه اشکی به طرف پایین باعث باز شدن دریچه اشکی می شود. طریقه ماساژ به این صورت است که با قرار دادن انگشت در ناحیه بالای مجرای اشکی داخلی و بستن مجرا و سپس فشار دادن همراه با لغزاندن انگشت به طرف پایین است. روش دیگر قرار دادن انگشت روی کیسه اشکی به طریقی که مجرای اشکی بسته شود و فشار روی کیسه می تواند به باز شدن مجاری اشکی کمک کند. چون بیشتر انسدادها در یک سالگی بهبود می یابند، درمان جراحی که شامل سونداژ است، توصیه نمی شود مگر در عفونت های شدید که باعث آزردگی نوزاد یا کودک می شود. قبل از یک سالگی انجام سونداژ توصیه می شود. استفاده از سونداژ قبل از یک سالگی در کودکانی که نیاز به آن دارند، شانس بهبودی را به مراتب بالاتر می برد و تاخیر در سونداژ پس از یک سالگی شانس بهبودی را به مراتب کمتر می کند. در بیشتر موارد با یک بار سونداژ مجاری باز می شوند و در موارد نادر، نیاز به سونداژ مجدد و استفاده از روش های تکمیلی است. صفحه اصلي > سلامت > انواع بیماری ها و درمان آنها >چشم (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت)
تاریخ : دوشنبه ۱۳۹۲/۰۴/۱۰ اگزوفتالمی؛ بیرون زدن چشم از حدقه
بیماری چشمی اگزوفتالمی، در بیماران تیروئیدی شایع است. اگزوفتالمی به بیرون زدگی چشم از حدقه اطلاق می شود که در این حالت چشم،
بزرگ تر و درخشان تر از حالت طبیعی خود است. غیر از عامل بیماری های تیروئیدی، وجود غده در حدقه چشم نیز می تواند موجب بیرون زدگی چشم از حدقه شود.
اختلال در کار غده تیروئید بیماری مرموزی است که شاید بسیاری از افراد گرفتار آن باشند، اما آشنایی نداشتن با علائم و درمان دیر هنگام، ممکن است مشکلات بزرگی در پی داشته باشد.
تیروئید غدهای کوچک در قسمت میانی و جلوی گردن است که با ترشح هورمون، انرژی را به سلولهای بدن منتقل میکند.
وقتی غده تیروئید خوب عمل نکند، میتواند بر سلامتی افراد اثر بگذارد و موجب چاقی، لاغری، بیماریهای قلبی، افسردگی، اضطراب، ریزش مو، ناباروری و کاهش سطح انرژی بدن شود.
بیشتر اختلالات تیروئید مانند پرکاری یا کمکاری مربوط به بیماریهای خود ایمنی است. در بیماری خودایمنی شرایطی ایجاد میشود
که بدن توانایی خود در تشخیص بین بافتهای بدن و آنتی ژنهای غیر خودی را از دست میدهد. به همین علت سیستم ایمنی علیه بافتهای خودی، پادتن میسازد و اشتباهاً به آنها حمله میکند.
اگر غده تیروئید کمتر از حد طبیعی فعالیت کند، دیگر نمیتواند هورمون کافی تولید کند و به این حالت کم کاری تیروئید گفته میشود؛ اما برعکس آن، یعنی فعالیت بیش از اندازه غده تیروئید و تولید زیاد هورمون، موجب ابتلا به نوع پرکار تیروئید میشود.
خستگی و فرسودگی، مشکل در تمرکز و فعالیتهای مغزی، افزایش وزن بدون علت،احساس سرما به ویژه در انتهای دست و پا از علایم تیروئید کم کار است
و تیروئید پرکار موجب عصبی شدن، افزایش تعریق، لرزش دستها، اضطراب و اختلال حواس، تپش قلب و کاهش وزن با وجود افزایش اشتها میشود.
اگزوفتالمی کاملاً درمان پذیر است، اما برای مداوای این بیماری چشمی، نخست لازم است مراحل درمان بیماری اصلی، یعنی مشکل تیروئید انجام شود
علت جلوآمدن کره چشم
بیماری چشمی اگزوفتالمی هم یکی از مشکلاتی است که در پی اختلال در فعالیت غده تیروئید اتفاق میافتد و بیشتر در افراد مبتلا به تیروئید پرکار دیده میشود، اما در کم کاری تیروئید هم دیده میشود.
اگزوفتالمی حالتی است که در آن کره چشم نسبت به حالت طبیعی خود مقداری جلوتر میآید که وجود غده در حدقه چشم هم میتواند علت آن باشد، اما یکی از مهم ترین علل بهوجود آورنده اگزوفتالمی، اختلال تیروئید است.
این بیماری یک واکنش ایمنی متقاطع بین غده تیروئید و چشم است. به همین علت نسوج پشت کره چشم ورم میکند
و جمع شدن گلبولهای خونی پشت چشم، به تجمع ماده پلی ساکارید منجر میشود. سپس عضلات خارج چشمی ضخیم شده و در نهایت موجب ایجاد بافت فیبروز در کاسه چشم میشود.
این مشکل برای افرادی که ظاهرا تیروئید آنها طبیعی است هم پیش میآید که در این صورت باید آزمایشهای ایمنی انجام دهند.
بهترین راه برای تشخیص اگزوفتالمی، انجامسیتیاسکن و امآرآی است.
راهی ساده برای پیشگیری و درمان
اگزوفتالمی کاملاً درمان پذیر است، اما برای مداوای این بیماری چشمی، نخست لازم است مراحل درمان بیماری اصلی، یعنی مشکل تیروئید انجام شود.
اختلال تیروئید بیماری مزمنی است که باید زیر نظر پزشک متخصص غدد کنترل شود.
افراد به محض مشاهده هرگونه ناهماهنگی و عدم تقارن بین چشم ها باید به متخصص مراجعه کنند.
یک یا دو چشم می تواند به بیماری اگزوفتالمی مبتلا شود، اما ممکن است شدت آن در دو چشم، نامساوی باشد.
این بیماری به مرور زمان موجب کاهش بینایی افراد می شود.
خشکی چشم و زخم قرنیه نیز در بیماران اگزوفتالمی شایع است.
در مرحله نخست ابتلا به اگزوفتالمی، پلک وچشمها قرمز و متورم میشود که با سوزش چشم و ریزش اشک همراه است و با تجویز داروهای کورتونی قابل درمان است و چشم به حالت اولیه خود بازمیگردد.
اگزوفتالمی در مراحل پیشرفته گاه موجب جلو آمدن نامتقارن یکی از چشمها میشود و ممکن است به مرور زمان چشم دوم هم درگیر شود.
همچنین در اثر این بیماری ممکن است پوشش پلک روی قرنیه کافی نبوده و منجر به خشکی و زخم قرنیه شود و بینایی در خطر قرار گیرد و یا بر اثر فشار عضلات ضخیم شده بر عصب چشم، بینایی در معرض تهدید قرار گیرد.
بهتر است افرادی که علایم اگزوفتالمی را در خود مشاهده میکنند به چشم پزشک یا متخصص کاسه چشم مراجعه کنند
ضمن اینکه افزایش فشار داخل چشم نیز در این بیماران مزید علت میشود.
بعضی بیماران هم بر اثر ضخیم و فیبروزه شدن عضلات خارج چشمی مبتلا به دوبینی میشوند که این مشکلات در بعضی موارد با درمان دارویی و در بیشتر موارد با جراحی برطرف میشود.
اضطراب و استرس، مصرف سیگار و خستگی، (بهترین متخصص مجاری اشکی در رشت)
عوارض این بیماری چشمی را تشدید میکند و معمولا به بیماران توصیه میکنیم خواب کافی داشته باشند، سیگار نکشند و عوامل تشدید کننده استرس را از زندگی خود حذف کنند.
در این مرحله گاه به بیماران پیشنهاد میکنیم که به روانپزشک مراجعه کنند.
بهتر است افرادی که علایم اگزوفتالمی را در خود مشاهده میکنند به چشم پزشک یا متخصص کاسه چشم مراجعه کنند.
چشمان مبتلا به بیماری اگزوفتالمی با برداشتن غده حدقه چشم یا کنترل بیماری تیروئید به حالت اولیه خود بازمی گردد.
درمان های دارویی و جراحی از دیگر شیوه های بهبودی اگزوفتالمی است.
چشم های مبتلا به اگزوفتالمی نیاز به مراقبت دارد و حتما باید به متخصصان مراجعه شود.