دکتر الهام روحی در تهران

دکتر الهام روحی
Dr Elham Rouhi

دکتر الهام روحی در تهران

متخصص اعصاب و روان
عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران
روانپزشک
روان درمانگر شناختی رفتاری
زوج درمانگر
کودک و نوجوان
سالمندان _ اختلالات حافظه و شناخت
دارای بورد تخصصی روانپزشکی

توضیحات بیشتر

آدرس:
فرم تماس با دکتر الهام روحی

    ویدیو

    گالری تصاویر

    توضیحات اضافه…
    ليست خدمات:
    ١- رواندرماني اختلالات روانپزشكي (با رويكرد شناختي رفتاري): افسردگي، اضطراب ، وسواس، پانيك ….
    ٢- مشاوره كودك و نوجوان: فرزندپروري، مشكلات تربيتي ، بيش فعالي …
    ٣- مشاوره خانواده : زوج درماني(درمان خیانت) و مشكل در روابط همسران
    ٤- مشاوره پيش از ازدواج
    ٥- مشاوره اعتياد
    ۶- درمان دارويي اختلالات روانپزشكي
    ١-كودك و نوجوان ( افسردگي، مشكلات رفتاري، بيش فعالي -كاهش توجه ، اضطراب، وسواس ، تيك…)
    ٢-بزرگسالان (افسردگي بعد از زايمان ، افسردگي عمده ، اضطراب منتشر، وسواس ، فوبيا ، اضطراب اجتماعي ، پانيك ، توهم وهذيان و…. )
    ٣-سالمندان (اختلالات حافظه و شناخت، آلزايمر، افسردگي، اضطراب….)
    ٤-دارودرماني اختلالات ناشي از مصرف مواد مخدر و محرك ( افسردگي، مشكلات خلقي، اضطراب، توهم و هذيان….)-آموزش مهارتهاي زندگي :
    ١-جراتمندي،
    ٢-كنترل خشم،
    ٣-مديريت استرس،
    ٤-مديريت خلق منفي،
    ٥-مديريت زمان،
    ٦-حل مسأله،
    ٧-همدلي،
    ٨-تفكر نقاد،
    ٩-ارتباط مؤثر،
    ١٠-روابط بين فردي مؤثر
    مهارتهايي كه هر فرد بايد آنها را در اولين فرصت بياموزدداراي بورد تخصصي روانپزشكي
    از دانشگاه ايران
    فارغ التحصيل انستيتو روانپزشكي تهران
    عضو انجمن علمي روانپزشكان ايران
    عضو انجمن علمي رواندرماني ايران
    با دکتر الهام روحی، روانپزشک کودک و نوجوان، در این مورد مشورت می‌کنیم. او در تعریف این نوع از اختلال می‌گوید: اختلال اضطراب منتشر، اضطراب و نگرانی بیش از حد در حیطه‌های مختلف زندگی را شامل می‌شود. به طوری که کودک در مورد سلامت خود و اطرافیان نگران است، در سوء عملکرد خود، احتمال بروز خطر برای خود و اطرافیان نگران است. ترس از گم شدن، دزدیده شدن، بیمار شدن، انجام ندادن درست تکالیف، مورد توبیخ واقع شدن و… دارد. اختلال اضطراب منتشر شایع‌ترین اختلال اضطرابی در دوران کودکی است که حدود ۳۰ درصد مبتلایان به طور همزمان اختلالات دیگر اضطرابی یا افسردگی دارند.
    چرا کودک دچار این اختلال می‌شود؟
    دکتر روحی درباره عوامل به وجود آورنده چنین اختلالی می‌گوید: عوامل مختلفی در بروز این اختلال موثرند. از جمله:
    ۱٫ ژنتیک که در یک‌سوم موارد موثر است.
    ۲٫ خصوصیات مزاجی کودک از قبیل کم‌رویی زیاد یا کناره‌گیری در موقعیت‌های ناآشنا.
    ۳٫ کیفیت دلبستگی به مادر مثلا مادر مضطربی که دلبستگی ناایمن را در کودک ایجاد می‌کند.
    ۴٫ ترس‌های زندگی بیرونی مثل مرگ یکی از بستگان، بیماری کودک، تغییر در محیط کودک مثل نقل مکان یا تغییر مدرسه.
    ۵٫ یادگیری از والدین ترسو یا والدینی که به ترس کودک با خشم شدید پاسخ می‌دهند.
    ۶٫ والدینی که با مبالغه در مورد خطرات، اضطراب را به کودک‌شان می‌آموزند. از جمله علل ایجاد این اختلال هستند.
    این روانپزشک کودک و نوجوان درباره علائم بروز این اختلال و عوارضی که در کودک ایجاد می‌کند، توضیح می‌دهد: کودک دچار بی‌قراری، ضعف تمرکز، عصبانیت و تحریک‌پذیری، تنش عضلانی و اختلال در خواب می‌شود. کابوس و مشکل به خواب رفتن یا حفظ تداوم خواب دارد و خوابش رضایت‌بخش نیست. علائم جسمانی نیز ممکن است بروز کند. از قبیل تپش قلب، تهوع، علائم گوارشی و دردهای مختلف بدنی. این علائم اگر حداقل ۶ماه طول بکشد، مطرح کننده این اختلال خواهد بود. این اختلال معمولا سیر مزمن و طول کشنده‌ای دارد.
    سیر بیماری چگونه است؟
    الهام روحی، با بیان اینکه بسته به شدت آسیب و اختلالات هیجانی درونی قبلی کودک، سیر اختلال متفاوت است، اعتقاد دارد که: در موارد خفیف ممکن است علائم یک تا دو سال ادامه یابد و کم‌کم کاهش پیدا کند. اما در موارد شدیدتر علائم ممکن است سال‌ها باقی بماند و در درصد کمی فروکش کند.
    او اضافه می‌کند: کودکان دچار PTSD شدید مستعد عوارضی مثل کاهش ضریب هوشی و تغییرات ساختمانی در مغز هستند. در کودکانی که مورد ضرب و جرح فیزیکی شدید قرار گرفته‌اند، بروز افسردگی، افکار و رفتار خودکشی در خود و فرزندان آینده آنها بیشتر خواهد بود.
    درمان از چه راه‌هایی ممکن است؟
    دکتر الهام روحی، روانپزشک کودک و نوجوان در نهایت درباره راه‌های درمانی این اختلال می‌گوید: بلافاصله بعد از مواجهه با حادثه آسیب‌زا کودک تشویق می‌شود تا در محیطی حمایتی حادثه و جزییات آن را توصیف کند. این امر که مداخله در بحران نامیده می‌شود، با آموزش در خصوص کنترل هیجانات بیمار همراه است که توسط مشاور انجام می‌گیرد. درمان‌های دارویی خاص نیز در مراحل اولیه بروز حادثه موثر هستند. ولی در صورت تداوم علائم علاوه بر درمان‌های شناختی، رفتاری درمان دارویی مفید خواهد بود.
    سلامت کودک
    پیشنهاداتی برای رهایی از اضطراب جدایی
    کودکی که از اضطراب جدایی رنج میبرد چگونه رفتاری دارد روحیات وی چگونه اند و چگونه می توانیم به آن ها کمک کنیم ؟اضطراب جدایی در خردسالان چگونه قابل درمان خواهد بود ؟برخی اطفال با وجود این استرس ها و اضطراب ها دچار مشکلات فراوانی می شوند و از جدایی و دوری از خانواده شان مدام هراسناک و مضطرب هستند راهکارهای موثر درمانی برای این سنین چیست؟
    کودکی گریان و مضطرب که لباس مادر یا پدرش را چسبیده و با ترس و تردید به فضای مهد یا مدرسه نگاه می‌کند و حاضر نیست از والدینش جدا شود…
    شاید شما هم این تصویر را مخصوصا جلوی در مهدکودک‌ها یا مدارس بسیار دیده باشید: کودکی گریان و مضطرب که لباس مادر یا پدرش را چسبیده و با ترس و تردید به فضای مهد یا مدرسه نگاه می‌کند و حاضر نیست از والدینش جدا شده و به داخل آن برود. شاید نخستین فکری که به ذهن بعضی از ما برسد این باشد که بچه لوس یا وابسته بزرگ شده و نباید توجهی به این دست رفتارهایش کرد. اما اگر واقعا به دنبال جواب این سوال باشیم که چرا بعضی از کودکان این رفتار را از خود بروز می‌دهند؟ ممکن است به وجود یک اختلال در آن‌ها برسیم؛ روانشناسان نام این عکس‌العمل کودکان را «اضطراب جدایی» گذاشته‌اند. در حقیقت این اضطراب جزو اختلالات اضطرابی است که خودش شامل انواع مختلفی از اختلالات است که هر یک به دلیلی بروز پیدا می‌کنند.همانطور که از نام اختلال «اضطراب جدایی» بر می‌آید، این عارضه به ناتوانی کودک در مقابل جداشدن از والدین مخصوصا مادر مربوط می‌شود. اما کودکان بسیاری در ماه‌ها و سال‌های نخست زندگی به مادرشان وابسته‌اند، پس چطور می‌توان گفت که آیا دچار اختلال هستند یا نه؟
    دکتر الهام روحی در این باره گفت: اضطراب جدایی می‌تواند به صورت هنجار (نرمال) و نابهنجار (بیماری) رخ دهد که وجه افتراق آن متناسب با سن کودک است.این روانپزشک کودک و نوجوان توضیح داد: اختلالات اضطرابی جزو شایع‌ترین اختلالات در کودکی و نوجوانی محسوب می‌شوند و بیشتر از ۱۰درصد از افراد در مقطعی از دوران رشدشان به این اختلالات دچار می‌شوند. البته این اختلالات انواع مختلفی نیز دارند که شامل: ۱٫ اضطراب جدایی ۲٫ وسواس ۳٫ اضطراب منتشر(فراگیر) ۴٫ اضطراب بعد از سانحه ۵٫ هراس(فوبیا) است.
    کودک شما هنجار است یا بیمار؟
    دکتر الهام روحی درباره تفاوت‌های یک کودک نرمال با کودکی که دچار اختلال است، گفت: اضطراب جدایی هنجار، قبل از یک سالگی رخ می‌دهد؛ یعنی به طور دقیق‌تر در حدود ۹ ماهگی آغاز می‌شود و تا ۱۸ ماهگی به اوج خود می‌رسد و در حدود ۵/۲ سالگی کاهش می‌یابد. در این حالت، هنجار نشان‌دهنده این است که کودک از اینکه از مادر یا مراقب اصلی‌اش دور می‌شود آگاه است و کاهش این اضطراب در حدود ۲تا ۳ سالگی به آمادگی وی برای تحمل دوری از والدین و رفتن به مهدکودک منجر می‌شود.او در ادامه تایید کرد: بروز این اضطراب به صورت گذرا در کودکانی هم که برای اولین بار وارد مدرسه می‌شوند، طبیعی و هنجار است ولی تداوم آن و نیز شدت زیاد آن احتمال تبدیل آن به اختلال را بیشتر می‌کند. به طوری که کودک مبتلا به اختلال اضطراب جدایی، از رفتن به مدرسه امتناع می‌کند، موقع جدایی از والدین (به خصوص مادر) و دوری از خانه ترس و ناراحتی زیادی دارد. همچنین کودک از اینکه دور از خانه یا مادرش بخوابد امتناع می‌کند، ترس پایداری از تنها ماندن یا دور ماندن از والدین خود دارد و نگرانی شدیدی از گم شدن یا دزدیده‌شدن را اظهار می‌کند.
    درمان جدایی
    دکتر الهام روحی، روانپزشک کودک و نوجوان، در نهایت روش‌های درمانی برای کودکانی که دچار اختلال هستند را این طور توضیح داد: درمان اختلال اضطراب جدایی بعد از تشخیص بیمارگونه بودن اضطراب کودک توسط روانپزشک یا روانشناس بالینی صورت می‌گیرد و شامل روش‌های غیردارویی از جمله شناخت رفتار درمانی، آموزش خانواده و مداخلات هدفمند وابسته به مهارت‌های کودک؛ و هم‌چنین درمان‌های دارویی شامل استفاده از داروهای SSRI می‌شود که تحت نظر روانپزشک و با صلاحدید او تجویز می‌شوند.آموزش‌های خاص در زمینه رابطه والدین با کودک، تماس تدریجی با موضوع اضطراب برانگیز، تکنیک‌های آرام‌سازی، آموزش نحوه تشویق کودک برای حضور در مدرسه خود راهکارهای درمانی هستند. در نهایت مراجعه به متخصص در خصوص تشخیص و درمان هرچه سریع‌تر اضطراب جدایی در کودکان ضروری به نظر می‌رسد.

    دکتر الهام روحی در تهران

    dr-elham-rouhi

    دیدگاهتان را ثبت کنید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

    *

    دو × پنج =

    118 ایران تهران دکتر الهام روحی دکتر الهام روحی در تهران دکتر الهام روحی متخصص اعصاب و روان روان درمانگر شناختی رفتاری روانپزشک زوج درمانگر متخصص اعصاب و روان
    118iran
    WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera